Основна діяльність, якою займається цей фонд – регулярне надання відповідних грантів як громадським так і благодійним організаціям, барським ініціативним групам або навіть окремим громадянам для пришвидшення вирішення самих актуальних і першочергових проблем Барської  громади.

Проєкти, які втілює фонд:

– розвиток ефективних органів самоорганізації населення  – будинкові (іуличні) комітети: органи самоорганізації населення, такі як вуличні, квартальні та будинкові комітети дозволяють жителям у місцевій громаді суттєво покращувати умови свого проживання через представницький орган у співпраці із місцевою радою. За попередньою домовленістю з Барською ОТГ визначаються чіткі умови співпраці, формується відкритість та порозуміння між усіма сторонами шляхом співфінансування, постійного інформування та швидкого поширення інформації.

– екологія: запроваджено розподіл збору твердих побутових відходів та його популяризацію серед місцевої молоді;

– молодіжний банк ініціатив: стратегічна направленість активної діяльності молоді у співпраці з місцевою владою шляхом грантової діяльності та професійного фандрайзнгу

– розвиток волонетрства: волонтерські групи, які постійно “тримають руку на пульсі” та посильно допомагають мешканцям які того потребують чи підтримують різноманітні соціальні проєкти.

У процесі фондування громадою барського району визначаються самі актуальні потреби місцевих мешканців, заохочуються благодійні пожертви і накопичуються певні кошти, яеі надалі надаються у вигляді грантів з метою впровадження місцевих ініціатив з вирішення пріоритетних соціально важливих проблем.

https://bari.vn.ua/